1.Telina, morcovul si castravetele se curata si se spala. Toate se taie apoi in felii subtiri si se aranjeaza frumos pe farfurie.
2.Se amestecă patrunjelul, mararul, sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea şi piperul. Se adauga, apoi, crevetii fierti si decorticati. Toata aceasta compozitie se amesteca cu branza ricotta si cu ierburile aromatice. Se aseaza apoi pe farfurie peste feliile subtiri de morcov, telina si castravete.
3.Se pregateste un dressing din oţet, ulei de măsline, miere, sare şi piper cu care se stropeste salata.
4.Salata obtinuta se asezoneaza cu frunze de busuioc si felii de lime.
Ingrediente pentru salata:
1 telina
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 morcov mare
1 castravete
suc de lamaie
2 linguri de ulei de măsline
sare şi piper
150 g creveti decorticati şi fierti
250 g branza ricotta
1 lingurita de ierburi aromatice
Ingrediente pentru sos:
3 linguri otet balsamic
1 lingura ulei de nuc
1 lingurita de miere
sare şi piper
1 lime
frunze de busuioc pentru garnitura
Adaugă comentariu