1. Într-un vas, fierbe pieptul de pui în apa cu un praf de sare, dupa care taie-l în cubulete potrivite.
2. Pune cușcușul într-un vas mare. Acopera-l cu apa rece sau cu supa de legume și fierbe-l 5-10 minute, la foc moderat, pana absoarbe toată apa.
3. Din când în când amesteca totul cu o furculita, pentru a evita prinderea lui de vas. Dupa ce s-a racit, adauga cubuletele de piept de pui.
4. Separat, spala castravetele și roșiile. Taie-le apoi cubulete și adauga-le peste amestecul de cușcuș. Amesteca ușor, dupa care potrivește gustul de sare și piper.
5. Pe un platou sau o farfurie întinsa așaza frunze de salata spalate și tamponate cu un șervet curat. În mijloc pune amestecul de cușcuș și stropește din belșug cu zeama de lamâie și putin ulei.
Sugestie. Daca ti-au ramas prin frigider bucati de friptura, foloseste-le pentru aceasta salata.
200 g cuscus
300 g piept de pui
1 salata
1 castravete
2 rosii
1 lamâie
sare
piper
ulei de masline
Adaugă comentariu