Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu falafel din linte rosie
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu falafel din linte rosie

  1. Se ține lintea la înmuiat pe timpul nopții.
  2. Înainte de preparare, clătiți lintea în câteva ape și eliminați eventualele pietre sau resturi. 
  3. Într-un blender adăugați lintea și procesați timp de 1 minut. 
  4. Adăugați coriandru și pătrunjelul fără cozi, ceapă, usturoi, ardeiul iute și piper după gust.
  5. Pulsați în câteva rânduri pentru a pbține un amestec neted și omogen.
  6. Introduceți în blender pasta de susan, restul condimentelor și uleiul de măsline. 
  7. Adăugați făina de năut lingură cu lingură în funcție de cât de lichid este amestecul.
  8. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați în continuare cu o lingură.
  9. Țineți amestecul la frigider pentru 30 minute. 
  10. În acest timp ocupați-vă de dressingul de tahini. 
  11. Amestecați pasta de tahini , sucul de lămâie și apa pentru a obține un amestec cremos. 
  12. Adăugați usturoiul ras, pătrunjelul tocat mărunt și boiaua de ardei.
  13. Condimentați totul cu sare și piper după gust.
  14. Din compoziția de falafel, folosiți cam două linguri cu amestec și formați bile.
  15. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
  16. Introduceți tava în cuptor la 180 de grade pentru 18-20 minute. 
  17. Montați salata într-un bol, adăugați falafel și serviți cu dressingul de tahini. 

  Credit Foto: Fotolia/ PicciaNeri

 

Poza principala

salata_cu_falafel_din_linte.jpg

Pentru falafel: 

  • 200 g linte roșie uscată
  • 2 legături pătrunjel ( fără cozi) 
  • 2 legături coriandru ( fără cozi) 
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură și jumătate pastă tahini
  • 1 lingură și jumătate ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță chimen
  • jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1-3 linguri făină de năut

 Pentru dressing de tahini: 

  • 80 g pastă susan
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 lingurițe apă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • jumătate linguriță paprika
  • sare 
  • piper 

 

 Pentru salată:

  • 200 g frunze kale 
  • 3 morcovi ( feliați în fâșii subțiri) 
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură suc lămâie
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare 
  • piper
O salată aromată este întotdeauna o alegere potrivită, mai ales dacă este servită cu dressing de tahini.
Numar de portii
20 bucăți falafel, 2 porții salată
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.