1.Curăț fasolea verde, o rup în două sau trei bucăți și o pun la fiert 20-25 de minute. După ce s-a fiert, o scurg, o răstorn într-un castron și las fasolea verde să se răcească.
2.Adaug cașcavalul, brânza, castraveții, morcovii și roșiile tăiate în cubulețe. Presar un praf de sare și încep să pregătesc sosul.
Ciorba de fasole verde
3.Omogenizez gălbenușul crud cu cel fiert, adaug treptat uleiul, sucul de lămâie și smântâna și mixez până obțin o maioneză cremoasă.
4.Înainte de servire, pun sosul peste legume și amestec ușor. Le repartizez în pahare și le păstrez la rece până la servire.
SFAT. Sosul va căpăta un gust aparte și o culoare apetisantă dacă adaugi două lingurițe cu pastă de tomate.
400 g fasole verde
200 g castraveti
150 g caşcaval
100 g brânză telemea
6 roşii
2 morcovi
Pentru sos
1 gălbenuș
1 gălbenuș fiert
150 ml ulei
70 g smântână
4 linguri cu suc de lămâie
sare
Adaugă comentariu