1. Trage nuca într-o tigaie neunsă până ce își eliberează aromele. Las-o să se răcească.
2. Pentru sos (cremè fraîche), amestecă smântâna (ambele tipuri) într-un castron, acoperă-l cu un prosop și lasă-l peste noapte în bucătărie. A doua zi, bate cu mixerul până ce ajunge la consistența unei smântâni dense, dar care curge.
3. Sfărâmă brânza și încorporeaz-o în sos împreună cu tarhonul mărunțit. Rupe frunzele de salată, taie mărunt țelina apio și ceapa, feliază merele și stropește-le cu puțină zeamă de lămâie.
4. Pune totul într-un bol încăpător, presară nuca și brânza sfărâmată, sărează și piperează după gust și toarnă sosul peste aceasta salata waldorf.
300 g mix de salată
100 g gorgonzola
3 mere ionatate
2-3 fire de ţelină apio
1 ceapa rosie
150 g nucă
zeamă de lămâie
sare
piper
pentru sos
250 g smântână dulce
2 linguri cu smântână grasă
100 gorgonzola
1 linguriță cu tarhon uscat (sau mărar)
Adaugă comentariu