Aperitive, salate, sosuri

Salată cu mere și nucă (Waldorf)

1. Trage nuca într-o tigaie neunsă până ce își eliberează aromele. Las-o să se răcească.

2. Pentru sos (cremè fraîche), amestecă smântâna (ambele tipuri) într-un castron, acoperă-l cu un prosop și lasă-l peste noapte în bucătărie. A doua zi, bate cu mixerul până ce ajunge la consistența unei smântâni dense, dar care curge. 

3. Sfărâmă brânza și încorporeaz-o în sos împreună cu tarhonul mărunțit. Rupe frunzele de salată, taie mărunt țelina apio și ceapa, feliază merele și stropește-le cu puțină zeamă de lămâie. 

4. Pune totul într-un bol încăpător, presară nuca și brânza sfărâmată, sărează și piperează după gust și toarnă sosul peste aceasta salata waldorf.

 

Salata de calamari cu papaia si avocado

Poza principala

salata_waldorf_mica.jpg

300 g mix de salată

100 g gorgonzola

3 mere ionatate

2-3 fire de ţelină apio

1 ceapa rosie

150 g nucă

zeamă de lămâie

sare

piper

 

pentru sos

250 g smântână dulce

2 linguri cu smântână grasă

100 gorgonzola

1 linguriță cu tarhon uscat (sau mărar)

 

Salată de pui cu legume

Rafinata si aromata, salata cu mere si nuca (Waldorf) este perfecta pentru mesele cu invitati pretentiosi.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE