1.Pune cușcușul într-un castron și toarnă deasupra apa, uleiul și zeama de lămâie. Presară coriandru, sare și piper proaspăt măcinat, amestecă și lasă deoparte 15-20 de minute.
2.Între timp, rumenește într-o tigaie fulgii de migdale și, separat, scurge năutul din conservă.
3.Amestecă cușcușul cu o furculiță pentru a-l aera. Adaugă năutul, fulgii de migdale și potrivește gustul de sare și piper. Pune boabele de rodie, pătrunjelul și, opțional, coajă rasă de lămâie.
4.Servește salata cu năut și cușcuș cu pâine prăjită sau lipii arăbești.
100 g cușcuș
1 conservă cu năut
200 ml apă plată (supă clară de legume)
boabele de la o rodie (Cum sa cureti rodiile cu usurinta)
2-3 linguri cu fulgi de migdale
coajă de lămâie (opțional)
4 linguri cu ulei de măsline
2-3 linguri cu zeamă de lămâie
¼ linguriță coriandru măcinat
¼ linguriță cu sare
¼ linguriță cu piper
pătrunjel verde tocat
Adaugă comentariu