- Spală orezul în mai multe ape reci şi lasă-l la înmuiat măcar un sfert de oră. Pune-l apoi la fiert ca pe orice orez obişnuit. După 15-20 de minute, orezil s-a fiert şi dă-l deoparte.
- Taie făşii ardeii şi ţelina apio. Pune legumele într-un castron, adaugă orezul fiert, sare, piper şi ulei de măsline şi verdeaţa.
- În funcţie de gust, poţi turna 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie. La final, pune în salata cu orez roşu ouăle tăiate în sferturi şi serveşte imediat.
credit foto: Thinckstock
Ştiai?
Orezul roşu are calităţi deosebite pentru sănătate: contribuie la scăderea nivelului colesterolului, este antioxidant, o sursă bogată în vitaminele B1, B2, fier şi calciu. Orezul roşu are nuanţa de roşu la suprafaţă, dar este alb în interior. Are gust de nucă şi puţin dulceag.
Poza principala
Galerie foto
1 pahar cu orez roşu
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
2-3 ouă fierte
1 apio
sare, piper, ulei de măsline
oregano proaspăt (sau pătrunjel verde)
zeamă de lămâie
Orezul roşu este un aliment foarte preţios pentru sănătate. Încearcă-l în această salată uşoară.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments
Adaugă comentariu