Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu oua de prepelita si icre
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu oua de prepelita si icre

  1. Se curăță și se spală salatele. Eliminați excesul de apă din salate apoi rupeți frunzele în bucăți.
  2. Separat fierbeți ouăle timp de 4-5 minute. 
  3. Transferați-le într-un bol cu apă rece, apoi curățați-le și tăiați-le în jumătate.
  4. Feliați ridichile cât mai fin.
  5. Pentru vinegretă amestecați toate ingredientele într-un castron. Potriviți gustul cu sare și piper.
  6. Stropiți salata cu vinegreta preparată.
  7. Pe jumătațile de ou, așezați puțină maioneză și icre de manciuria.
  8. Adăugați ouăle în salată și serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_cu_oua_de_prepelita_si_icre.jpg

  • 1 lollo rosa
  • 1 salată verde
  • 50 g năsturel
  • 12 ouă de prepeliță
  • 4 ridichi
  • 4 linguri maioneză
  • 4 linguri icre de manciuria
  • câteva fire creson

Pentru vinegretă:

  • 3 linguri ulei din sâmburi de struguri
  • 1-2 linguri suc lămâie
  • 1 vârf cuțit muștar Dijon
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/4 linguriță zahăr
Ouăle de prepeliță sunt o sursă de proteină de calitate, perfecte pentru a fi adăugate în salată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.