1.Pune toate ingredientele pentru dressing într-un borcănel, închide-l ermetic și agită-l bine. Lasă-l deoparte.
2.Pune pastele la fiert în apă cu sare și fierbe-le al dente (ferme, ușor moi la suprafață și cu un miez mai tare). Scurge-le apoi de apă și dă-le printr-un jet de apă rece.
3.Între timp, feliază legumele și pune-le într-un castron larg. Adaugă pastele răcorite și toarnă dressingul preparat în borcănel.
4.Amestecă ușor și servește salate cu paste si legume celor dragi.
credit foto: © victoria p. – Fotolia.com
400 g paste spirale (fusilli)
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2-3 castraveți acri
2-3 fire de ceapă verde (sau chives)
sfeclă coaptă sau fiartă (opțional)
3-4 roșii uscate în ulei
pentru dressing:
2 linguri cu oțet de vin roșu
½ linguriță cu miere
½ linguriță cu sare
100 ml ulei de măsline
1 lingurită cu muștar de Dijon
Adaugă comentariu