Foto
123RF
Combinații aromate de salate și fructe.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 salată aisberg
- 50 g lăstari ridiche
- 1 ceapă verde
- 1 pepene galben mic
Pentru vinegretă:
- 2 linguri oțet de vin alb
- 3 linguri ulei de rapiță
- 1 lingură miere albine
- sare
- 1 linguriță muștar boabe
- piper măcinat
Modalitate de preparare :
- Tăiați salata aisberg în sferturi, spălați-o și tăiați-o în bucăți potrivite. Spălați lăstarii.
- Curățați ceapa verde și spălați-o. Tăiați partea verde în rondele, iar partea albă tocați-o mărunt.
- Tăiați pepenele în două și scoateți sâmburii.
- Scoateți miezul și formați bile, iar sucul păstrați-l într-un castron.
- Pentru vinegretă puneți într-un castron uleiul, oțetul, mierea și muștarul. Amestecați-le bine și adăugați sucul rămas de la pepene, ceapa tocată, sare și piper după gust.
- Aranjați salata pe un platou sau distribuiți-o în 4 boluri.
- Puneți deasupra lăstarii de ridiche, apoi pepenele galben.
- Presărați rondelele de ceapă, stropiți salata cu vinegretă și serviți.
Facebook Comments
Adaugă comentariu