Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu pepene galben si lastari de ridiche
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu pepene galben si lastari de ridiche

Foto
123RF
Combinații aromate de salate și fructe.
salata_aisberg_cu_pepene_galben.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 salată aisberg
  • 50 g lăstari ridiche 
  • 1 ceapă verde
  • 1 pepene galben mic

Pentru vinegretă:

  • 2 linguri oțet de vin alb 
  • 3 linguri ulei de rapiță 
  • 1 lingură miere albine 
  • sare 
  • 1 linguriță muștar boabe 
  • piper măcinat

Modalitate de preparare :

  1. Tăiați salata aisberg în sferturi, spălați-o și tăiați-o în bucăți potrivite. Spălați lăstarii. 
  2. Curățați ceapa verde și spălați-o. Tăiați partea verde în rondele, iar partea albă tocați-o mărunt. 
  3. Tăiați pepenele în două și scoateți sâmburii.
  4. Scoateți miezul și formați bile, iar sucul păstrați-l într-un castron.
  5. Pentru vinegretă puneți într-un castron uleiul, oțetul, mierea și muștarul. Amestecați-le bine și adăugați sucul rămas de la pepene, ceapa tocată, sare și piper după gust.
  6. Aranjați salata pe un platou sau distribuiți-o în 4 boluri.
  7. Puneți deasupra lăstarii de ridiche, apoi pepenele galben.
  8. Presărați rondelele de ceapă, stropiți salata cu vinegretă și serviți. 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.