Foto
123RF
O altă salată aromată, ce îți va încănta începutul de săptămâna de la birou.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 salată aisberg
- 1 pepene galben mic
- 1 mango
- 3 cm rădăcină ghimbir
- 1 eșalotă
- 3 linguri suc lămâie verde
- 3 linguri ulei
- sare
- piper mpcinat
- zahăr brun
Modalitate de preparare:
- Spălați salata aisberg și tăiați-o în sferturi.
- Scurgeți excesuld e apă din salată și tăiați-o în bucăți potrivite.
- Aranjați salata pe un platou.
- Tăiați pepenele în jumătate și curățați-l de semințe.
- Cu o lingură pentru înghețată, scoateți bile din pepene.
- Decojiți mango și tăiați-l în cuburi.
- Sucul lăsat de la mango dar și de la pepene păstrați-l pentru vinegretă.
- Decojiți ghimbirul și tăiați-l în fâșii subțiri.
- Așezați peste salată cuburile de mango, pepenele și fâșiile de ghimbir.
- Tocați eșalota mărunt. Combinați uleiul, sucul de limetă și eșalota într-un castron.
- Adăugați sare și piper după gust și completați cu sucul de fructe păstrat. Adăugați un praf de zahăr brun, combinați și turnați vinegreta peste salată.
- Serviți salata imediat după preparare.
- Opțional puteți adăuga bobițe de rodie.
Facebook Comments
Adaugă comentariu