- Într-un bol amestecați oțetul balsamic, sucul de lămâie și muștarul Dijon.
- Turnați încet cu o mână uleiul de nuci, urmat de uleiul de măsline, în timp ce cu cealaltă mână amestecați continuu până când amestecul este emulsionat.
- Zdrobiți cățelul de usturoi cu laterala unui cuțit și adăugați-l în vinegretă.
- Condimentați cu sare și piper după gust și lăsați bolul deoparte.
- Într-un bol de salată aruncați frunzele de rucola peste care adăugați perele feliate, nucile și bobițele de rodie.
- Stropiți salata cu vinegretă și presărați brânza Gorgonzola.
- Serviți ca atare sau ca și garnitură.
Credit Foto: Fotolia/ FomaA
Poza principala
- 2 linguri oțet balsamic
- 2 linguri suc lămâie
- 3/4 linguriță muștar Dijon
- 2 linguri ulei de nuci
- 2 linguri ulei măsline
- 1 cățel usturoi
- sare
- piper măcinat
- rucola ( 2-3 mâini )
- 2 pere tăiate în bucăți
- 115 g nuci prăjite, tocate
- jumătate de rodie
- 80 g brânză Gorgonzola, mărunțită
O salată sățioasă în care fructele sunt completate de gustul unic al brânzei gorgonzola.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu