Aperitive, salate, sosuri

Salata cu pere, rodie, gorgonzola si nuci

  1. Într-un bol amestecați oțetul balsamic, sucul de lămâie și muștarul Dijon.
  2. Turnați încet cu o mână uleiul de nuci, urmat de uleiul de măsline, în timp ce cu cealaltă mână amestecați continuu până când amestecul este emulsionat.
  3. Zdrobiți cățelul de usturoi cu laterala unui cuțit și adăugați-l în vinegretă.
  4. Condimentați cu sare și piper după gust și lăsați bolul deoparte.
  5. Într-un bol de salată aruncați frunzele de rucola peste care adăugați perele feliate, nucile și bobițele de rodie.
  6. Stropiți salata cu vinegretă și presărați brânza Gorgonzola.
  7. Serviți ca atare sau ca și garnitură.

  Credit Foto: Fotolia/ FomaA

Poza principala

salata_cu_pere_gorgonzola_si_nuci.jpg

  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri suc lămâie
  • 3/4 linguriță muștar Dijon
  • 2 linguri ulei de nuci
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 cățel usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • rucola ( 2-3 mâini )
  • 2 pere tăiate în bucăți
  • 115 g nuci prăjite, tocate
  • jumătate de rodie
  • 80 g brânză Gorgonzola, mărunțită

 

O salată sățioasă în care fructele sunt completate de gustul unic al brânzei gorgonzola.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE