1.Se spala pieptul de rata si se pune la fiert in supa de carne si vin. Se adauga un praf de sare si cateii de usturoi. Dupa ce a fiert, se taie carnea in felii si se trage putin in unt topit.
2.Separat, se caramelizeaza zaharul. Se adauga sucul de portocala, sosul de rosii, smantana si 100 ml de apa. Se lasa pe foc sa fiarba, la foc mic, pana se leaga sosul.
3.Se repartizeaza in farfurii frunze de rucola, nuci si felii de piept de rata. Se stropeste pieptul de rata cu putin sos si se serveste alaturi de cubulete de portocala.
4.Sfat: Salata cu piept de rata se poate servi si stropita cu sos pregatit rapid din patru linguri cu ulei de masline, un praf de sare, o lingurita cu miere si doua linguri cu otet balsamic.
1 piept de raţă
500 ml vin alb
500 ml supa de carne
2-3 căței de usturoi
2 linguri cu unt
300 g rucola
100 g nuci
ulei
sare
2 linguri cu zahăr
Pentru sos
100 ml sos de roşii
500 ml smântână
1 portocale
Adaugă comentariu