1. Curăț ciupercile champignon, le spăl și le șterg cu hârtie de bucătărie, apoi le pun pe un grătar încins și uns cu ulei.
2. După ce sunt gata ciupercile, rumenesc carnea de pui condimentată cu sare și piper. Poți să folosești o bucată de carne care ți-a rămas de la friptură sau chiar din supa de pui.
3. Într-un vas încăpător, amestec carnea de pui ruptă în fâșii și ciupercile champignon tăiate în felii. Adaug morcovii și țelina date pe răzătoarea mare. Pun un praf de sare și un strop de ulei și le amestec.
4. Separat, combin smântâna cu uleiul, oțetul, zeama de lămâie, puțină sare și piper. Torn sosul peste salata de pui și amestec. O las în frigider cel puțin 30 de minute, ca să se întrepătrundă aromele.
SFAT. Pentru mai mult gust, adaugă în salată 2-3 hribi deshidratați. Îi pui într-un vas cu apă rece și îi hidratezi 30 de minute. Clătești, storci foarte bine, toci mărunt și adaugi în salată.
Salata Caesar cu pui si bacon
500 g ciuperci champignon
400 g piept de pui
1 ţelina
3 morcovi
3 linguri cu ulei de măsline
sare
piper
Pentru sos:
150 g smântână
2 linguri cu oțet
3 linguri cu suc de lămâie
1 lingură cu ulei de măsline
[…] cu iaurtul si toarna acest sos peste restul ingredientelor. Potriveste de sare si piper. Serveste salata de pui cu patrunjel proaspat […]