Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu pui, linte si spanac
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu pui, linte si spanac

  1. Condimentati pieptul de pui cu sare și piper.
  2. Acoperiți carnea cu o hârtie de copt, bateți și aplatizați puiul cu un făcăleț pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
  3. Asezați carnea în tigaia încinsă împreună cu ciupercile tăiate în jumătăți.
  4. Prăjiți 4-5 minute pe fiecare parte până când se prăjește uniform.
  5. Tocați ceapa verde și jumătate din ardeiul roșu.
  6. Într-o altă tigaie, puneți semințele de muștar, cele de chimion și 2 linguri de ulei. 
  7. Adăugați ceapa verde și ardeiul.
  8. Adăugați lintea fiartă, roșia tocată și oțetul din vin.
  9. Condimentați cu sare și piper.
  10. Lăsați 5-7 minute totul pe foc.
  11. Pregătiți dressingul într-un blender în care ați adăugat coriandru împreună cu zeama de la 1 lămâie, iaurtul, alunele caju și curcuma. 
  12. Mixați până la omogenizare.
  13. Pe un platou așezați frunzele de rucola, turnați amestecul de linte. 
  14. Adăugați castravetele și morcovul răzuite în prealabil și ciupercile.
  15. Feliați pieptul de pui. 
  16. Serviți cu dressingul de iaurt și brânză feta mărunțită.
  17. Dacă  mai este nevoie, stoarceți după gust zeamă de lămâie.
  18. Serviți cu crutoane. 

 Credit Foto: Fotolia/ Martin Turzak

Poza principala

salaat_pui_rucola_linte.jpg

  • 400 g piept pui 
  • 4 ciuperci champignon
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 ardei roșu iute
  • 1 linguriță semințe muștar
  • jumătate linguriță semințe chimion
  • 250 g linte fiartă
  • 1 roșie
  • oțet din vin roșu
  • 1 legătură coriandru
  • 2 lămâi
  • 4 linguri iaurt degresat
  • 1 lingură caju
  • 1 linguriță pudră turmeric
  • 200 g rucola
  • jumătate castravete
  • 1 morcov
  • 30 g brânză feta
Vă invităm să pregătiți o salată sățioasă, compusă din linte, piept de pui, rucola și alte legume colorate.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE