Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu quinoa si cartof dulce
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu quinoa si cartof dulce

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt. 
  2. Curațați cartofii și tăiați-i în cuburi de mărime potrivită.
  3. Împrăștiați cartofii în tava pregătită.
  4. Stropiți cu 2 linguri de ulei de măslie și condimentați cu sare și piper.
  5. Coaceți cartofii pentru 25-30 de minute sau până când se înmoaie. 
  6. Fierbeți quinoa în zeama de la supa de pui.
  7. Gătiți pentru aproximativ 20 de minute timp în care quinoa va absorbi tot lichidul.
  8. Amestecați cu o furculiță și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
  9. Procesați într-un blender toate ingredientele pentru sos. 
  10. Tocați frunzele de kale și păstrați-le într-un bol de salată.
  11. Adăugați quinoa, cartofii dulci, busuiocul tocat și semințele de floarea soarelui.
  12. Adăugați sare după gust și stropiți cu sosul obținut.
  13. Amestecați pentur a se omogeniza și serviți imediat sau păstrați la rece până în momentul servirii. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

salata_quinoa_cartof_dulce.jpg

  • 2 cartofi dulci ( mărime medie ) 
  • 170 g quinoa
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • 350 ml supă pui 
  • 2 mâini frunze de kale
  • 80 g semințe floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 mână busuioc proaspăt ( tocat ) 

 Pentru sos: 

  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 mâini busuioc
  • 1 cățel usturoi
  • 100 ml ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță miere albine
  • sucul de la jumătate lămâie
Cartofi dulci, frunze de kale și quinoa, combinate și stropite cu dressing de tip pesto. O salată echilibrată și aromată, ideală pentru masa de prânz.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE