- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
- Curațați cartofii și tăiați-i în cuburi de mărime potrivită.
- Împrăștiați cartofii în tava pregătită.
- Stropiți cu 2 linguri de ulei de măslie și condimentați cu sare și piper.
- Coaceți cartofii pentru 25-30 de minute sau până când se înmoaie.
- Fierbeți quinoa în zeama de la supa de pui.
- Gătiți pentru aproximativ 20 de minute timp în care quinoa va absorbi tot lichidul.
- Amestecați cu o furculiță și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
- Procesați într-un blender toate ingredientele pentru sos.
- Tocați frunzele de kale și păstrați-le într-un bol de salată.
- Adăugați quinoa, cartofii dulci, busuiocul tocat și semințele de floarea soarelui.
- Adăugați sare după gust și stropiți cu sosul obținut.
- Amestecați pentur a se omogeniza și serviți imediat sau păstrați la rece până în momentul servirii.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 2 cartofi dulci ( mărime medie )
- 170 g quinoa
- 2 lingurițe ulei măsline
- 350 ml supă pui
- 2 mâini frunze de kale
- 80 g semințe floarea soarelui
- sare
- piper
- 1 mână busuioc proaspăt ( tocat )
Pentru sos:
- 1 legătură pătrunjel
- 2 mâini busuioc
- 1 cățel usturoi
- 100 ml ulei măsline
- sare
- piper
- 1 linguriță miere albine
- sucul de la jumătate lămâie
Cartofi dulci, frunze de kale și quinoa, combinate și stropite cu dressing de tip pesto. O salată echilibrată și aromată, ideală pentru masa de prânz.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu