Combinația delicioasă dintre cereale sănătoase și vegetale. O salată de quinoa cu dovleac și broccoli pentru un prânz ideal.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 lingurițe ulei de rapiță
- 1 ceapă roșie feliată subțire
- 2 căței de usturoi, felii
- 170 g dovleac ( congelat )
- 140 g broccoli cu tulpinile tăiate și rupt în buchețele mici
- 1 lingură frunze de cimbru proaspăt
- 250 g quinoa ( fiartă )
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 25 g merișoare deshidratate
- 1 lingură semințe dovleac
- 1 lingură oțet balsamic
- 50 g brânză feta, mărunțită
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-un wok peste care adăugați ceapa și usturoiul.
- Căliți pentru 5 minute, până când se înmoaie apoi eliminați-le din tigaie și adăugați dovleacul.
- Păstrați ceapa și usturoiul într-o farfurie la cald.
- Amestecați până când începe să își modifice culoare, apoi adăugați broccoli.
- Turnați 3 linguri de apă și adăugați cimbrul.
- Acoperiți cratița și gătiți-le la abur timp de 5 minute, până când legumele încep să fie fragede.
- Între timp distribuiți quinoa într-un bol peste care adăugați pătrunjelul, merișoarele și semințele dacă le folosiți, ceapa și usturoiul călite. Stropiți cu oțet balsamic și amestecați bine.
- Combinați legumele cu brânză feta și adăugați-le peste salată.
- Salata poate fi păstrată la frigider timp de 2 zile.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu