- Tăiați feliile de baghetă în cubulețe și încingeți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie.
- Prăjiți cuburile de pâine pe toate părțile.
- Mutați crutoanele într-un castron și lăsați-le deoparte până când salata este gata.
- Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate. Eliminați cotoarele.
- Curățați usturoiul și tăiați-l felii. Înfigeți câte două bucăți de usturoi în jumătățile de roșii pregătite.
- Așezați roșiile cu partea tăiată în sus, într-o tavă și lăsați-le în cuptor câte 3-4 minute pe fiecare parte la 200 de grade.
- În acest timp spălați frunzele de rucola, îndepărtați cozile și tăiați frunzele în bucăți potrivite.
- Distribuiți salata în farfurii.
- Într-un bol combinați oțetul, zeama de lămâie, sarea, piperul și 2 linguri de ulei.
- Așezați roșiile coapte deasupra frunzelor de salată.
- Stropiți totul cu vinegreta preparată.
- Serviți cu măsline verzi și crutoane.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 5 felii dintr-o baghetă
- 5 linguri ulei măsline
- 10 roșii lunguiețe
- 2 căței usturoi
- 150 g rucola
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 lingură zeamă lămâie
- sare
- piper măcinat
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
Descoperă gustul minunat al roșiilor coapte într- o salată aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu