Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu rosii coapte
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu rosii coapte

  1. Tăiați feliile de baghetă în cubulețe și încingeți 3  linguri de ulei de măsline într-o tigaie.
  2. Prăjiți cuburile de pâine pe toate părțile.
  3. Mutați crutoanele într-un castron și lăsați-le deoparte până când salata este gata.
  4. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate. Eliminați cotoarele.
  5. Curățați usturoiul și tăiați-l felii. Înfigeți câte două bucăți de usturoi în jumătățile de roșii pregătite.
  6. Așezați roșiile cu partea tăiată în sus, într-o tavă și lăsați-le în cuptor câte 3-4 minute pe fiecare parte la 200 de grade.
  7. În acest timp spălați frunzele de rucola, îndepărtați cozile și tăiați frunzele în bucăți potrivite.
  8. Distribuiți salata în farfurii.
  9. Într-un bol combinați oțetul, zeama de lămâie, sarea, piperul și 2 linguri de ulei.
  10. Așezați roșiile coapte deasupra frunzelor de salată.
  11. Stropiți totul cu vinegreta preparată.
  12. Serviți cu măsline verzi și crutoane.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_cu_rosii_coapte.jpg

  • 5 felii dintr-o baghetă
  • 5 linguri ulei măsline
  • 10 roșii lunguiețe
  • 2 căței usturoi
  • 150 g rucola
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 100 g măsline verzi fără sâmburi
Descoperă gustul minunat al roșiilor coapte într- o salată aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.