Aperitive, salate, sosuri

Salata cu scoici si spanac

  1. Gătiți baconul într-o tigaie la foc potrivit până devine ușor crocant.
  2. Lăsați baconul pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
  3. În aceeași tigaie adăugați ceapa și usturoiul și sotați până când se înmoaie.
  4. Scurgeți uleiul din tigaie, păstrând 1 lingură.
  5. Încălziți uleiul păstrat într-o altă tigaie și gătiți scoicile aproximativ 3-4 minute.
  6. Scoateți scoicile, adăugați ardeiul feliat și urmatoarele 7 ingrediente.
  7. Gătiți până când acesta se înmoaie apoi adăugați șunca și scoicile pe care le lăsați până când se încălzesc.
  8. Așezați frunzele de spanac într-un bol și deasupra amestecul de scoici și legume. 
  9. Amestecați și serviți salata stropită cu sosul rămas în tigaie.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

salata_cu_scoici_si_spanac.jpg

  • 6 felii bacon, tocate
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței usturoi
  • 450 g scoici 
  • 1 ardei gras roșu, feliat
  • 1/2 linguriță mărar
  • 1/2 linguriță cimbru sau oregano
  • 1/2 linguriță chimen
  • 40 ml oțet din vin roșu
  • 40 ml ulei măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 200 g baby spanac
O astfel de salată nu ai cum să o refuzi, este genială!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE