- Gătiți baconul într-o tigaie la foc potrivit până devine ușor crocant.
- Lăsați baconul pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
- În aceeași tigaie adăugați ceapa și usturoiul și sotați până când se înmoaie.
- Scurgeți uleiul din tigaie, păstrând 1 lingură.
- Încălziți uleiul păstrat într-o altă tigaie și gătiți scoicile aproximativ 3-4 minute.
- Scoateți scoicile, adăugați ardeiul feliat și urmatoarele 7 ingrediente.
- Gătiți până când acesta se înmoaie apoi adăugați șunca și scoicile pe care le lăsați până când se încălzesc.
- Așezați frunzele de spanac într-un bol și deasupra amestecul de scoici și legume.
- Amestecați și serviți salata stropită cu sosul rămas în tigaie.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 6 felii bacon, tocate
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței usturoi
- 450 g scoici
- 1 ardei gras roșu, feliat
- 1/2 linguriță mărar
- 1/2 linguriță cimbru sau oregano
- 1/2 linguriță chimen
- 40 ml oțet din vin roșu
- 40 ml ulei măsline
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 200 g baby spanac
O astfel de salată nu ai cum să o refuzi, este genială!
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu