- Curățați spanacul și restul salatelor, spălați-le și tăiați frunzele de salată în bucăți potrivite.
- Combinați-le într-un castron pentru salată.
- Pentru a prepara dressingul, zdrobiți brânza Roquefort și frecați-o cu smântâna.
- Încet începeți să adăugați oțetul, uleiul de nuci și sucul de mere.
- Amestecați până obțineți o cremă omogenă. Potriviți gustul cu sare, un praf de zahăr și piper.
- Spălați smochinele și tăiați-le în 8 felii.
- Turnați dressingul pentru frunzele de salată și amestecați.
- Distribuiți salata în 4 boluri și ornați cu smochine.
- Presărați miezul de nucă și serviți.
- Folosită pentru fel principal, puteți adăuga lângă salată 1-2 felii de pâine prăjită și stropită cu ulei.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 200 g frunze spanac
- 100 g salată frisee
- 40 g miez nucă
- 4 smochine proaspete
Pentru dressing:
- 50 g brânză Roquefort
- 2 linguri smântână
- 1 1/2 lingură oțet de vin alb
- 1 lingură ulei nucă
- 2 linguri suc mere
- sare
- piper măcinat
- 1 praf de zahăr
Smochine, brânză, nuci și frunze de spanac. Ingredientele pentru o salată explozivă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu