Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu smochine si branza
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu smochine si branza

  1. Curățați spanacul și restul salatelor, spălați-le și tăiați frunzele de salată în bucăți potrivite.
  2. Combinați-le într-un castron pentru salată.
  3. Pentru a prepara dressingul, zdrobiți brânza Roquefort și frecați-o cu smântâna. 
  4. Încet începeți să adăugați oțetul, uleiul de nuci și sucul de mere. 
  5. Amestecați până obțineți o cremă omogenă. Potriviți gustul cu sare, un praf de zahăr și piper.
  6. Spălați smochinele și tăiați-le în 8 felii.
  7. Turnați dressingul pentru frunzele de salată și amestecați.
  8. Distribuiți salata în 4 boluri și ornați cu smochine. 
  9. Presărați miezul de nucă și serviți.
  10. Folosită pentru fel principal, puteți adăuga lângă salată 1-2 felii de pâine prăjită și stropită cu ulei.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

salata_cu_smochine.jpg

  • 200 g frunze spanac
  • 100 g salată frisee
  • 40 g miez nucă
  • 4 smochine proaspete

Pentru dressing:

  • 50 g brânză Roquefort
  • 2 linguri smântână
  •  1 1/2 lingură oțet de vin alb
  • 1 lingură ulei nucă
  • 2 linguri suc mere
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 praf de zahăr 
Smochine, brânză, nuci și frunze de spanac. Ingredientele pentru o salată explozivă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE