Foto
Thinkstock/ getty images
Salată festivă cu aspect de sărbătoare, ideală pentru momente speciale.

Timp de preparare: rapid
Dificultate: ușor
Porții: 6
Ingrediente:
- 25-30 smochine mărime medie
- 250 g brânză de capră
- 250 g nuci, tocate grosier
- 1 sfeclă feliată subțire
- 1 linguriță muștar Dijon
- 6 linguri ulei de nuci
- 1 lingură oțet de vin alb
- sare
- piper măcinat
- frunze de salată la alegere
Modalitate de preparare:
- Într-o tigaie prăjiți nucile pentru 2-3 minute, amestecând frecvent.
- Retrageți nucile de pe sursa de foc și lăsați-le să se răcească.
- Pregătiți vinegreta, amestecând oțetul cu sare și piper negru.Agitați până când sarea este complet dizolvată.
- Adăgați muștarul și uleiul de nuci și continuați să agitați pentru 10 minute, timp în care amestecul se va emulsiona.
- Spălați smochinele, ștergeți-le cu un prosop curat și tăiați-le în jumătate.
- Folosiți aproximativ 4-5 smochine de persoană așezându-le pe farfurii individuale, pe câte un strat de frunze de salată ( baby spanac, rucola sau salată verde )
- Presărați câte 28 g de brânză de capră la fiecare farfurie.
- Împrăștiați nucile și felii subțiri de sfeclă roșie.
- Înainte de servire stropiți cu vinegreta preparată.
Facebook Comments
Adaugă comentariu