Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata cu smochine, nuci si sfecla rosie
Aperitive, salate, sosuri

Salata cu smochine, nuci si sfecla rosie

Foto
Thinkstock/ getty images
Salată festivă cu aspect de sărbătoare, ideală pentru momente speciale.
salata_cu_smochine_nuci_si_sfecla.jpg

Timp de preparare: rapid

Dificultate: ușor

Porții: 6

Ingrediente:

  • 25-30 smochine mărime medie
  • 250 g brânză de capră
  • 250 g nuci, tocate grosier
  • 1 sfeclă feliată subțire
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 6 linguri ulei de nuci
  • 1 lingură oțet de vin alb
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de salată la alegere

  Modalitate de preparare:

  1. Într-o tigaie prăjiți nucile pentru 2-3 minute, amestecând frecvent.
  2. Retrageți nucile de pe sursa de foc și lăsați-le să se răcească.
  3. Pregătiți vinegreta, amestecând oțetul cu sare și piper negru.Agitați până când sarea este complet dizolvată.
  4. Adăgați muștarul și uleiul de nuci și continuați să agitați pentru 10 minute, timp în care amestecul se va emulsiona.
  5. Spălați smochinele, ștergeți-le cu un prosop curat și tăiați-le în jumătate.
  6. Folosiți aproximativ 4-5 smochine de persoană așezându-le pe farfurii individuale, pe câte un strat de frunze de salată ( baby spanac, rucola sau salată verde ) 
  7. Presărați câte 28 g de brânză de capră la fiecare farfurie.
  8. Împrăștiați nucile și felii subțiri de sfeclă roșie.
  9. Înainte de servire stropiți cu vinegreta preparată.
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE