1.Fierbe orezul în apă cu sare. Când este gata scurge-l de apă și adaugă un praf de sare, piper și jumătate din unt. Amestecă ușor.
2.Trage legumele în tigaia în care ai încins untul rămas. Lasă-le să se răcească. Taie mărunt ceapa.
3.Pune legumele, tonul scurs, caperele și ceapa peste orez. Prepară un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic după gust, sare și piper și toarnă-l peste salata de orez cu legume și ton.
4.Servește imediat pe pat de frunze de salată.
Sugestie. Folosește cuș-cuș (înmuiat pentru un sfert de oră într-o vinegretă) în loc de orez. Salata este la fel de sățioasă, dar va avea un gust mai puternic.
credit foto: © Lsantilli – Fotolia.com
150 g orez
1 cutie mare cu ton bucăți
1-2 linguri cu măsline feliate
1 cutie cu amestec mexican de legume (mazăre, porumb, ardei gras)
1 lingură cu capere
2 lingurițe cu unt
1-2 fire de ceapă
ulei de măsline
frunze de salată
oțet balsamic
sare
piper
Adaugă comentariu