Oferă un plus de eleganță clasicei salate Nicoise și pregătește o combinație delicioasă cu ton și sparanghel!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (2 porții)
- 8 cartofi noi
- 2 ouă
- 125 g sparanghel
- 180 g ton
- 1 salată verde
- pâine proaspătă pentru servit
Pentru sos
- 1 ceapă eșalotă, tocată fin
- 1 linguriță muștar boabe
- 2 linguri oțet din vin alb
- 1 lingură ulei de măsline
- un vârf cuțit zahăr
Modalitate de preparare
- Fierbeți cartofii până încep să se înmoaie. Scurgeți-i și lăsați-i sub jet de apă rece.
- Plasați ouăle într-un recipient mai mare cu apă rece și fierbeți la foc potrivit. Cu două minute înainte de a îndepărta vasul de pe sursa de foc, adăugați firele de sparanghel de la care ați îndepărtat partea fibroasă.
- Scurgeți totul și clătiți sub jet de apă rece.
- Combinați ingredientele pentru dressing.
- Curățați ouăle și combinați toate ingredientele pentur salată într-un bol.
- Stropiți salata cu dressingul preparat și serviți cu pâine proaspătă.
Poftă bună!
Încearcă și: Salată de pui cu semințe de dovleac
Încearcă și: Sfeclă roșie cu miere de albine
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu