Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată cu ton și sparanghel
Aperitive, salate, sosuri

Salată cu ton și sparanghel

salata cu ton

Oferă un plus de eleganță clasicei salate Nicoise și pregătește o combinație delicioasă cu ton și sparanghel!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

 

Ingrediente (2 porții)

  • 8 cartofi noi
  • 2 ouă
  • 125 g sparanghel
  • 180 g ton
  • 1 salată verde
  • pâine proaspătă pentru servit

Pentru sos

  • 1 ceapă eșalotă, tocată fin
  • 1 linguriță muștar boabe
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • 1 lingură ulei de măsline
  • un vârf cuțit zahăr

Modalitate de preparare

  1. Fierbeți cartofii până încep să se înmoaie. Scurgeți-i și lăsați-i sub jet de apă rece.
  2. Plasați ouăle într-un recipient mai mare cu apă rece și fierbeți la foc potrivit. Cu două minute înainte de a îndepărta vasul de pe sursa de foc, adăugați firele de sparanghel de la care ați îndepărtat partea fibroasă.
  3. Scurgeți totul și clătiți sub jet de apă rece.
  4. Combinați ingredientele pentru dressing.
  5. Curățați ouăle și combinați toate ingredientele pentur salată într-un bol.
  6. Stropiți salata cu dressingul preparat și serviți cu pâine proaspătă.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Salată de pui cu semințe de dovleac

Încearcă și: Sfeclă roșie cu miere de albine

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.