1. Spală ouăle sub jet de apă rece și pune-le la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa fierbe, lasă-le pe foc 7-8 minute și pune-le apoi în apă rece. Curăță-le de coajă când s-au răcit suficient.
2. Taie ceapa julien,, curăță și zdrobește nucile cu un sucitor și rumenește-le într-o tigaie pentru un plus de gust.
3. Încinge 1-2 linguri cu ulei și înăbușe urzicile curățate și spălate în mai multe ape. Nu le găti mai mult de 2-3 minute pentru că își pierd proprietățile.
4. Pune urzile într-un castron, adaugă deasupra ouăle feliate, nucile și ceapa tăiată julien. Pregătește separat un sos vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie după gust, sare și piper proaspăt măcinat și toarnă-l peste salată în momentul servirii.
credit foto: © lada10 – Fotolia.com
400 g urzici proaspete
3-4 ouă
1 ceapă roșie
50 g nuci
Ulei de măsline
Zeamă de lămâie
Piper negru proaspăt măcinat
Sare
Adaugă comentariu