Una din cele mai sănătoase legume folosită într-o salată sățioasă alături de alune și stropită cu vinegretă de rodie.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente
Pentru vinegretă:
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri oțet din vin roșu
- 2 lingurițe melasă rodie
- 2 lingurițe muștar Dijon
- 40 ml ulei măsline
- sare
- piper măcinat
Pentru salată:
- 1 kg varză Bruxelles
- 2 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat
- 120 g alune
- 90 g parmezan
- 1 lingură melasă rodie
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare
- Încingeți cuptorul la 250 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
- Eliminați capetele și tăiați varza în jumătate.
- Așezați bucățile obținute pe foia de copt și stropiți-le cu un amestec din doua linguri de ulei de măsline, sare și piper.
- Coaceți pentru 20-25 de minute, agitând tava de 1-2 ori în acest interval de timp.
- Lăsați varza să se răcească la temperatura camerei până pregătiți restul ingredientelor.
- Într-un bol de mărime medie, amestecați sucul de lămâie, oțetul din vin roșu, melasa de rodie și muștarul Dijon.
- Amestecând continuu adăugați uleiul de măsline până când ingredientele s-au emulsionat.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Combinați într-un recipent varza tăiată în jumătate cu alunele și stropiți cu vinegreta obținută.
- Adugați brânza parmezan și stropiți cu 1-2 linguri de melasă de rodie.
- Condimentați cu sare și piper și serviți la temperatura camerei.
Poftă bună!
Citește și: 10 fructe și legume cu un conținut mare de vitamina C
Sursă foto: Fotolia/ Vitalina Rybakova
Facebook Comments
Adaugă comentariu