Aperitive, salate, sosuri

Salată cu varză de Bruxelles și vinegretă de rodie

Una din cele mai sănătoase legume folosită într-o salată sățioasă alături de alune și stropită cu vinegretă de rodie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente

Pentru vinegretă:

  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 2 lingurițe melasă rodie
  • 2 lingurițe muștar Dijon
  • 40 ml ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat

Pentru salată:

  • 1 kg varză Bruxelles
  • 2 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 120 g alune
  • 90 g parmezan
  • 1 lingură melasă rodie
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare

  1. Încingeți cuptorul la 250 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
  2. Eliminați capetele și tăiați varza în jumătate.
  3. Așezați bucățile obținute pe foia de copt și stropiți-le cu un amestec din doua linguri de ulei de măsline, sare și piper.
  4. Coaceți pentru 20-25 de minute, agitând tava de 1-2 ori în acest interval de timp.
  5. Lăsați varza să se răcească la temperatura camerei până pregătiți restul ingredientelor.
  6. Într-un bol de mărime medie, amestecați sucul de lămâie, oțetul din vin roșu, melasa de rodie și muștarul Dijon.
  7. Amestecând continuu adăugați uleiul de măsline până când ingredientele s-au emulsionat.
  8. Potriviți gustul cu sare și piper.
  9. Combinați într-un recipent varza tăiată în jumătate cu alunele și stropiți cu vinegreta obținută.
  10. Adugați brânza parmezan și stropiți cu 1-2 linguri de melasă de rodie.
  11. Condimentați cu sare și piper și serviți la temperatura camerei.

Poftă bună!

 

Citește și: 10 fructe și legume cu un conținut mare de vitamina C

 

 

Sursă foto: Fotolia/ Vitalina Rybakova

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE