Sucul: Fierbeti ingredientele pentru 40 de minute. Acoperiti si lasati peste noapte.
Untul de mango: Bateti untul pana cand devine alb si pufos. Adaugati ingredientele ramase cu exceptia unei jumatati de mango, a cremei de cocos si a coriandrului. Amestecati pentru
10 minute. Adaugati crema de cocos putin cate putin si amestecati pana la omogenizare. Puneti si mango ramas, alaturi de coriandru. Formati un rulou din intreaga compozitie si dati la congelator.
Salata de cuscus: Fierbeti sucul si adaugati cuscusul. Acoperiti cu folie din aluminiu si lasati pentru 20 de minte. Prajiti rosiile si ceapa in ulei usor incalzit, pana cand se inmoaie. Adaugati strugurii si combinati amestecul cu cuscusul. Amestecati inauntru si o lingura din untul de mango.
Crevetii: Inainte de a fi serviti, prajiti timp de 1 minut crevetii si pasta de usturoi si ghimbir intr-o tigaie incalzita puternic. Adaugati 125g de unt de mango si amestecati in timp ce prajiti, pana cand crevetii incep sa isi schimbe culoarea. Adaugati coriandrul taiat.
Pentru servire: Puneti cu lingura salata de cuscus in castroane si aranjati creveti deasupra.
Sucul:
100ml suc de portocale
2 lamai, injumatatite
2 bete de scortisoara
3 cuisoare
2 frunze de dafin
50g mure
250ml vin alb
Untul de mango:
500g de unt fara sare
60g ghimbir murat
35g usturoi proaspat, ras
2 ardei iuti, desamantati si taiati
2 tulpini de lemongrass, taiate
zeama a 2 lamai
25ml sos de chilli dulce
2 mango, decojite si taiate
200 ml crema de cocos
o mana de coriandru, taiat
Salata de cuscus:
200g cuscus
1 ceapa, taiata
1 rosie, taiata
ulei
struguri mari, taiati si desamantati
Crevetii:
12 creveti curatati si decorticati
2 lingurite pasta de usturoi si ghimbir
o mana de coriandru
Adaugă comentariu