1. Spălă ardeii grași, șterge-i cu un șervet absorbant, după care coace-i pe plită. Pentru a-i se curăța mai ușor, pune-i într-o crăticiară, presară un praf de sare și acoperă-i cu un capac.
2. După ce s-au răcorit, curăță-i de coajă, îndepărtează cotorul și semințele și taie-i în fâșii. Repartizează-i în șase pahare și stropește-i cu puțin ulei de măsline. Lasă-i la rece câteva minute.
3. Între timp, mixează energic smântâna rece. Îmediat ce s-a întărit, adaugă bucuioc tocat și un praf de sare. Pune crema de smântână într-un poș și fă mici steluțe în fiecare pahar. Servește aceasta salata de ardei copti cu crema de smantana imediat.
Credit foto: Photoland/Profimedia
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ardei gras roșu
200 ml smântână pentru frișcă
1 crenguță de busuioc
ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu