1. Curata ardeii și feliaza-i subtire. Taie ceapa julien, iar morcovii, în bastonașe subtiri. Pune-le la calit în putin ulei încins. Presara un vârf de cutit de nucșoara rasa, sare și piper dupa gust. Separat, curata ficateii și pune-i într-o tigaie cu putin ulei încins. Sareaza și pipereaza. Ca sa nu se arda, stropește ficateii cu apa.
2. Pentru sos, topește untul și calește ceapa tocata. Toarna vinul și tine pe foc pâna ce se îngroașa sosul. Adauga supa clara (sau apa) și fierbe sosul pâna ce scade mai mult de jumatate. Adauga smântâna și da totul într-un clocot.
3. Într-un bol, amesteca ardeii și ficateii calzi și, pentru un plus de gust, adauga sosul de ficatei (strecurat). Servește salata în castronele, alaturi de sosul de vin. Iar daca vei pune pe masa și câte un pahar cu vin alb rece, totul va fi de nota 10!
Truc. Când prepari mai multa supa și vrei s-o pastrezi, pune-o în pungi resigilabile și da-le la congelator. Calitațile nutritive se mentin perfect!
1 kg ardei grasi (roșu și galben)
500 g ficatei de pui
2 morcovi
3 cepe
ulei
nucsoara
sare
piper
pentru sos:
300 ml vin alb
2 cepe
300 supa de pui
300 smântâna lichida
1 lingurița cu unt
sare
piper
Adaugă comentariu