- Cărățați și spălați cepele verzi, apoi tocați-le.
- Spălați năsturelul și eliminați excesul de apă.
- Rupeți frunzulițele de pe codițe/
- Lămâia tăiați-o pe jumătate, apoi o parte feliați-o subțire iar din cealaltă jumătate stoarceți zeama.
- Într-un castron combinați oțetul, uleiul, sare și piper.
- Amestecați vinegreta cu telul până când sarea este complet dizolvată.
- Adăugați creveții și ceapa verde în amestecul obținut și lăsați-i la marinat câteva minute.
- În acest timp preparați dressingul, amestecând smântâna fermentată cu cea grasă, 1 lingură zeamă de lămâie, sare și piper.
- Spălați și tocați mărarul cât mai fin, apoi adăugați-l peste dressing.
- Tăiați fructele de avocado pe jumătate, scoateți sâmburii iar cu ajutorul unei linguri extrageți pulpa.
- Tocați pulpa mărunt și amestecați-o cu 1 1/2 linguriță suc de lămâie și un praf de sare.
- Combinați avocado cu năsturelul și amestecul de ceapă verde și creveți ținuți la marinat.
- Distribuiți amestecul în boluri de salată, iar în mijlocul fiecărei porții turnați dressing cu mărar.
- Ornați cu felii de lămâie și serviți imediat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 2 cepe verzi
- 50 h năsturel
- 1 lămâie
- 150 g creveți curățați, prefierți
- 1 linguriță oțet
- 1 lingură ulei de nuci
- sare
- piper măcinat
- 100 g smântână fermentată
- 2 linguri smântână grasă
- 1 legătură mărar
- 4 avocado, coapte
Un aperitiv cu mult gust, elegant și rafinat care va fi apreciat cu siguranța la mesele festive.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu