1. Taie roșiile în cuburi, iar cepele și dovleceii, în feliute. Pune-le într-o tava stropita cu foarte putin ulei, presara oregano și piper negru proaspat macinat. Așaza deasupra bucata de brânza și da la cuptorul încins pentru 20 de minute.
2. Pentru sos, încinge o lingura cu ulei într-o tigaie și adauga caperele scurse. Lasa-le 2-3 minute și scoate-le într-un castron. Feliaza ardeii și ceapa cât mai subtire și pune-le peste caperele racorite.
3. Preseaza maslinele pe un fund de lemn folosind un cutit cu lama lata, scoate sâmburii și taie-le în felii. Pune-le în castronul cu legume. Amesteca, stropește cu putin ulei, dupa gust, sareaza și pipereaza.
4. Servește salata de legume coapte cu sos de masline și un pahar cu vin alb rece.
Secret. Cum recunoști feta? Este o brânza de un alb curat, cu textura farâmicioasa și gust sarat, dar în același timp moale și pufoasa.
500 g brânza feta
5 rosii
2 dovlecei mici
2 cepe
2 linguri cu ulei de masline
1/2 linguriță cu oregano
1/2 linguriță cu piper
Pentru sos:
1 lingura cu capere
1 ceapa rosie
1 ardei gras
10 masline kalamata
ulei de masline
sare
piper
Adaugă comentariu