Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de broccoli cu quinoa
Aperitive, salate, sosuri

Salata de broccoli cu quinoa

  1. Mai întâi pregătiți quinoa. Puneți-o într-o sită și spălați-o sub jet de apă rece până când apa este curată.
  2. Într-o oală pune quinoa cu 3 părți de apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Când apa atinge punctul de fierbere, lăsați focul la mic, acoperiți cu un capac și fierbeți 15 minute.
  4. Îndepărtați oala de pe foc, scurgeți apa în exces și amestecați quinoa cu o furculiță.
  5. Într-o tigaie, puneți migdalele să se prăjească. Mențineți pe foc aproximativ 5 minute.
  6. Transferați-le într-un bol pentru a se răci.
  7. Pentru broccoli folosiți un procesor de alimente sau feliați fiecare buchețel desprins de pe tulpină.
  8. Într-un bol amestecați uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie, muștarul, usturoiul tocat, sare și piper după gust. 
  9. Amestecați toate ingredientele pentru a obține un dressing omogen.
  10. Turnați quinoa peste migdale.
  11. Adăugați feliile de broccoli și porumbul boabe.
  12. Vărsați dressingul și amestecați toate ingredientele pentru a se aromatiza.

  Credit Foto: Fotolia/ vanillaechoes

Poza principala

quinoa_broccoli_salata.jpg

  • 2 căpățâni broccoli
  • 80 g quinoa
  • 100 g migdale
  • 3 linguri porumb dulce
  • o mână frunze busuioc
  • 30 ml ulei măsline
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 1 linguriță miere de albine
  • 2 căței usturoi
  • sare 
  • piper 
Din categoria salatelor sănătoase avem o propunere colorată cu dressing de muștar și quinoa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.