- Mai întâi pregătiți quinoa. Puneți-o într-o sită și spălați-o sub jet de apă rece până când apa este curată.
- Într-o oală pune quinoa cu 3 părți de apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Când apa atinge punctul de fierbere, lăsați focul la mic, acoperiți cu un capac și fierbeți 15 minute.
- Îndepărtați oala de pe foc, scurgeți apa în exces și amestecați quinoa cu o furculiță.
- Într-o tigaie, puneți migdalele să se prăjească. Mențineți pe foc aproximativ 5 minute.
- Transferați-le într-un bol pentru a se răci.
- Pentru broccoli folosiți un procesor de alimente sau feliați fiecare buchețel desprins de pe tulpină.
- Într-un bol amestecați uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie, muștarul, usturoiul tocat, sare și piper după gust.
- Amestecați toate ingredientele pentru a obține un dressing omogen.
- Turnați quinoa peste migdale.
- Adăugați feliile de broccoli și porumbul boabe.
- Vărsați dressingul și amestecați toate ingredientele pentru a se aromatiza.
Credit Foto: Fotolia/ vanillaechoes
Poza principala
- 2 căpățâni broccoli
- 80 g quinoa
- 100 g migdale
- 3 linguri porumb dulce
- o mână frunze busuioc
- 30 ml ulei măsline
- 2 linguri zeamă lămâie
- 2 linguri muștar Dijon
- 1 linguriță miere de albine
- 2 căței usturoi
- sare
- piper
Din categoria salatelor sănătoase avem o propunere colorată cu dressing de muștar și quinoa.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu