Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de calamar cu ardei gras
Aperitive, salate, sosuri

Salată de calamar cu ardei gras

Calamar marinat, apoi finalizat la grătar și combinat cu cremă de ardei gras, un preparat elegant și irezistibil.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g inele calamr
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri ulei măsline
  • 4 linguri vin alb
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 salată lollo rosa
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei grași
  • 2 căței de usturoi
  • praf ardei iute
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Așezați inelel de calamar într-un castron și curățați 2 căței de usturoi.
  2. Zdrobiți usturoiul și adăugați-l peste calamari.
  3. Spălați pătrunjelul și tăcați-l mărunt.
  4. Presărați pătrunjelul peste calamr, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, vin, sare și piper măcinat. Amestecași ingredientele și lăsați vasul la rece să se marineze timp de 2 ore.
  5. Încingeți grătarul în prealabil  și frigeti inelele de calamar timp de 3-5 minute, întocându-se din când în când.
  6. Spălați salata lollo rosa și rupeți-o în bucăți potrivite.
  7. Curățați ceapa roșie și tăiați-o în rondele subțiri.
  8. Montați salata și ceapa pe un platou.
  9. Tăiați ardeii grași în jumătate și bucăți mici și combinați-i cu usturoiul într-un blender până obțineți textura unui piure cremos.
  10. Adăugați sare, piper, un praf de ardei iute, ulei de măsline și 2 linguri de zeamă de lămâie.
  11. Adăugați calamarii peste salată.
  12. Serviți salata cu piure de ardei grași.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.