Calamar marinat, apoi finalizat la grătar și combinat cu cremă de ardei gras, un preparat elegant și irezistibil.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g inele calamr
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
- 4 linguri ulei măsline
- 4 linguri vin alb
- sare
- piper măcinat
- 1/2 salată lollo rosa
- 1 ceapă roșie
- 3 ardei grași
- 2 căței de usturoi
- praf ardei iute
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
Modalitate de preparare:
- Așezați inelel de calamar într-un castron și curățați 2 căței de usturoi.
- Zdrobiți usturoiul și adăugați-l peste calamari.
- Spălați pătrunjelul și tăcați-l mărunt.
- Presărați pătrunjelul peste calamr, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, vin, sare și piper măcinat. Amestecași ingredientele și lăsați vasul la rece să se marineze timp de 2 ore.
- Încingeți grătarul în prealabil și frigeti inelele de calamar timp de 3-5 minute, întocându-se din când în când.
- Spălați salata lollo rosa și rupeți-o în bucăți potrivite.
- Curățați ceapa roșie și tăiați-o în rondele subțiri.
- Montați salata și ceapa pe un platou.
- Tăiați ardeii grași în jumătate și bucăți mici și combinați-i cu usturoiul într-un blender până obțineți textura unui piure cremos.
- Adăugați sare, piper, un praf de ardei iute, ulei de măsline și 2 linguri de zeamă de lămâie.
- Adăugați calamarii peste salată.
- Serviți salata cu piure de ardei grași.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu