- Pornind de la rețeta de bază pentru caracatiță fragedă, pentru care accesați acest link, vom prepara salata.
- Când caracatița este aproape fiartă, adăugați scoicile și mai fierbeți câteva minute până când se deschid cochiliile ( aruncați-le pe cele care rămân închise ), apoi stingeți focul.
- Tocați pătrunjelul și puneți-l într-un castron împreună cu morcovii, țelina și feniculul.
- Scoateți caracatița pe o planșetă de tocat, înlăturați pielea și ventuzele, apoi tăiați tentaculele în felii groase.
- Înlăturați carnea maronie din interiorul capului, gura și ochii și tăiați capul felii.
- Scoateți scoicile din cochilii și amestecați-le cu feliile de caracatiță și legumele.
- Asezonați-le cu 2 linguri cu ulei de măslie, puțin oțet cu ierburi aromate și o mică cantitate din zeama în care au fiert.
- Condimentați cu sare și piper după gust și presărați deasupra frunzele de fenicul.
Credit Foto: Fotolia/ denio109
Poza principala
- 1 caracatiță fragedă
- 1 mână scoici
- 1 mână pătrunjel proaspăt tocat
- 2 morcovi tăiați sub formă de bețișoare
- ulei măsline
- oțet cu ierburi aromate
- 2 tulpini țelină, tăiate bețișoare
- 1/2 fenicul, tăiat bețișoare și de la care păstrați frunzele
Pornind de la rețeta de bază pentru caracatiță fragedă, Jamie Oliver vă propune o salată gustoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu