Aperitive, salate, sosuri

Salata de caracatita

  1. Pornind de la rețeta de bază pentru caracatiță fragedă, pentru care accesați acest link, vom prepara salata.
  2. Când caracatița este aproape fiartă, adăugați scoicile și mai fierbeți câteva minute până când se deschid cochiliile ( aruncați-le pe cele care rămân închise ), apoi stingeți focul.
  3. Tocați pătrunjelul și puneți-l într-un castron împreună cu morcovii, țelina și feniculul.
  4. Scoateți caracatița pe o planșetă de tocat, înlăturați pielea și ventuzele, apoi tăiați tentaculele în felii groase.
  5. Înlăturați carnea maronie din interiorul capului, gura și ochii și tăiați capul felii.
  6. Scoateți scoicile din cochilii și amestecați-le cu feliile de caracatiță și legumele.
  7. Asezonați-le cu 2 linguri cu ulei de măslie, puțin oțet cu ierburi aromate și o mică cantitate din zeama în care au fiert.
  8. Condimentați cu sare și piper după gust și presărați deasupra frunzele de fenicul.

  Credit Foto: Fotolia/ denio109

Poza principala

salata_de_caracatita.jpg

  • 1 caracatiță fragedă
  • 1 mână scoici
  • 1 mână pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 morcovi tăiați sub formă de bețișoare
  • ulei măsline
  • oțet cu ierburi aromate
  • 2 tulpini țelină, tăiate bețișoare
  • 1/2 fenicul, tăiat bețișoare și de la care păstrați frunzele
Pornind de la rețeta de bază pentru caracatiță fragedă, Jamie Oliver vă propune o salată gustoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE