Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de cartofi dulci și dovleac
Aperitive, salate, sosuri

Salată de cartofi dulci și dovleac

Încearcă o salată sățioasă pentru prânzul la birou, cină sau când ți-e poftă și de altceva în afară de banalii cartofi prăjiți.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi dulci, tăiați în bucăți și curățați de coajă
  • 2-3 felii dovleac
  • o felie de brânză de capră
  • semințe de rodie
  • 1 lingură ulei măsline

Pentru dressing:

  • 2 cepe albe, fin tocate
  • 4 fire ceapă verde, fin tocate
  • 1 mână mică de chivas, fin tocată
  • 5 linguri oțet sherry
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguri miere de albine

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 200 ° C.
  2. Amestecați bucățile de cartofi și dovleacul cu ulei de măsline și aranjați-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  3. Coaceți timp de 30 – 35 de minute până când se înmoaie și devin aurii.
  4. Se lasă la răcit la temperatura camerei.
  5. Amestecați toate ingredientele pentru dressing și stropiți cartofii și dovleacul scoși din cuptor. Adăugați brânza și semințele de rodie.

Credit Foto: Pixabay

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.