1. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Fierbeti apa pana da in clocot in 2 cratite. Fierbeti ouale in una din cratite pentru 3 minute (coborati-le in apa cu o lingura). Albusul se va intari, dar galbenusul trebuie sa ramana moale. Luati ouale apoi si puneti-le in apa rece.
2. Intre timp, puneti cartofii in cealalta cratita si fierbeti pentru 5 minute.
3. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o tava de cuptor impreuna cu baconul taiat felii. Stropiti cu ulei de masline si adaugati ierburile. Coaceti la 180 de grade pentru 20-30 de minute sau pana cand baconul e crocant si cartofii sunt moi si rumeniti.
4. Decojiti ouale si taiati-le in jumatate. Aranjati frunzele de salata intr-un castron, apoi adaugati cartofii, baconul si ouale.
4 oua, la temperatura camerei
12 cartofi noi (500g)
1 pachet bacon, taiat felii
ulei de masline
un pumn verdeturi proaspete (cimbru, busuioc si patrunjel, maruntite)
1 punga de salata verde (incearca spanac baby)
Adaugă comentariu