1. Fierbeti cartofii in coaja in apa cu sare.
2. Intre timp, preparati dressingul: Amestecati zeama si coaja rasa de lamaie cu mustarul, otetul si 100 ml ulei de masline. Asezonati cu sare si piper negru, dupa gust.
3. Taiati cartofii fierti in jumatate si turnati dressingul peste ei cat sunt inca fierbinti. Lasati-i sa se raceasca.
4. Adaugati rucola, apio, maslinele, caperele, ceapa rosie si ridichile.
5. Incalziti restul de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti baconul pana se rumeneste. Scoateti-l si lasati-l deoparte. Presarati zahar brun peste rosii si caliti-le pentru 1 minut in aceeasi tigaie. Puneti baconul si rosiile peste salata de cartofi, amestecati si serviti.
1 kg cartofi noi
o mana de rucola
3 fire apio, taiata fasii
100 g masline negre, taiate si fara samburi
10 capere, dupa gust
1 cepa rosie, taiata rondele
6 ridichi, taiate fin
6 felii bacon, taiate
300 g rosii cherry, taiate in jumatate
zahar brun
Pentru dressing:
zeama si coaja rasa de la o lamaie
5 g mustar
20 ml otet de vin alb
125 ml ulei de masline
Adaugă comentariu