Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata de cartofi si oua cu sos olandez
Aperitive, salate, sosuri

Salata de cartofi si oua cu sos olandez

  1. Topește untul într-un vas, dar fără să-l dai în clocot, apoi lasă-l să ajungă la temperatura camerei.
  2. Pune gălbenușurile într-un vas la bain-marie împreună cu zeama de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat. Ametsecă ușor până compoziția se încălzește și se leagă.
  3. Toarnă apoi în fir subțire untul și amestecă până obții un sos omogen și cremos. Dă deoparte și adaugă tarhon mărunt tocat.
  4. Servește imediat salata de cartofi cu sferturi de ouă fierte și sos olandez din belșug.

 

credit foto: Thinckstock

Poza principala

528741297_copy_2.jpg

6 ouă fierte

500 g cartofi albi fierți

 

pentru sos:

4 gălbenușuri

100 g unt

4 lingurițe cu zeamă de lămâie

tarhon

sare

 

piper alb

Acest sos olandez ușor de pregătit și cu gust minunat este delicios alături de ouă și legume fierte.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE