- Topește untul într-un vas, dar fără să-l dai în clocot, apoi lasă-l să ajungă la temperatura camerei.
- Pune gălbenușurile într-un vas la bain-marie împreună cu zeama de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat. Ametsecă ușor până compoziția se încălzește și se leagă.
- Toarnă apoi în fir subțire untul și amestecă până obții un sos omogen și cremos. Dă deoparte și adaugă tarhon mărunt tocat.
- Servește imediat salata de cartofi cu sferturi de ouă fierte și sos olandez din belșug.
credit foto: Thinckstock
Poza principala
Galerie foto
6 ouă fierte
500 g cartofi albi fierți
pentru sos:
4 gălbenușuri
100 g unt
4 lingurițe cu zeamă de lămâie
tarhon
sare
piper alb
Acest sos olandez ușor de pregătit și cu gust minunat este delicios alături de ouă și legume fierte.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu