1. Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, vreo 30 de minute. Ia-i de pe foc, strecoară apa și lasă-i la răcit.
2. Între timp, pregătește maioneza din două gălbenușuri fierte și unul crud: pune un praf de sare și apoi ulei, puţin câte puţin, și amestecă. La sfârșit, adaugă zeama de lămâie.
3. Taie cartofii în cubuleţe, la fel ridichile (nu îndepărta coaja, care va da salatei un aspect aparte). Pune totul într-un bol și încorporează maioneza, apoi pătrunjelul tocat mărunt.
4. Adaugă iaurtul și decorează cu o frunză de salată și două fire de ceapă.
Cartoful, aliment-medicament
Conţine vitaminele B și C, dar și minerale esenţiale precum magneziu, potasiu și fier. Cartoful este o sursă de energie și menţine senzaţia de saţietate mult timp. Este totodată un foarte bun remediu pentru durerile de stomac. Cel mai sănătos este fiert în coajă.
Cartofii se folosesc în toate bucătăriile lumii pentru că sunt o garnitură delicioasă și se pregătesc într-o mulţime de feluri: ca salate, copţi, prăjiţi, gratinaţi, piure, în supe, ciorbe, tocăniţe, sub formă de chiftele, găluște sau plăcinte gustoase.
1 kg cartofi
1 legătură de ridichi
3 ouă
zeamă de lămaie
2 linguri cu iaurt
300 ml ulei
1 frunză de salată
2-3 fire de ceapă
3 fire de pătrunjel
Adaugă comentariu