1. Spala castravetii, taie-i bastonașe sau felii și pune totul într-o sită, la scurs.
2. Separat, curata usturoiul și zdrobește-l. Adauga o lingura cu ulei de masline și freaca energic.
3. Într-un castron, amesteca jumatatea de kilogram de iaurt cu usturoiul. Adauga castravetii scurși. Potrivește apoi gustul cu sare.
4. La final, presară deasupra câteva semințe de chimion trase într-o tigaie până își eliberează aromele, feliuțe subțiri de ardei iute și mentă.
5. Servește dupa ce a stat la rece 15 minute.
Poza principala
Galerie foto
4 castraveti
500 g iaurt
2-3 caței de usturoi
1 lingura cu masline
menta
chimion
ardei iute (verde sau roșu)
sare
Ușor de pregătit și răcoritoare, salata de castraveți poate fi și o garnitură, dar și un fel principal.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu