Aperitive, salate, sosuri

Salata de conopida cu anghinare, capere si masline

Salatele au gust și sunt o adevărată explozie de arome.
salata_de_conopida_cu_anghinare_si_masline.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 conopidă ( aproximativ 800 g )
  • 3 ardei roșii
  • 200 g anghinare marinată
  • 100 g măsline kalamata
  • 100 g măsline verzi, fără sâmburi
  • 50 g file anșoa
  • 3 linguri capere
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură busuioc
  • 50 ml ulei măsline
  • oțet balsamic sau suc de lămâie
  • sare
  • piper măcinat după gust

  Modalitate de preparare:

  1. Spălați conopida, rupeți-o în buchețele și gătiți-o în apă fiartă pentru 3-4 minute sau la abur.
  2. Feliați ardeii cât mai subțire, tocați măslinele kalamata, la fel și pe cele verzi.
  3. Tocați anghinarea în bucăți mari.
  4. Tocați fileul de anșoa, pătrunjelul și busuiocul.
  5. Plasați conopida într-un bol pentru salată.
  6. Adăugați restul ingredientelor pregătite.
  7. Amestecați uleiul de măsline cu oțet sau lămâie, sare și piper după gust.
  8. Stropiți salata cu acest dressing și serviți.
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE