Salatele au gust și sunt o adevărată explozie de arome.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 conopidă ( aproximativ 800 g )
- 3 ardei roșii
- 200 g anghinare marinată
- 100 g măsline kalamata
- 100 g măsline verzi, fără sâmburi
- 50 g file anșoa
- 3 linguri capere
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură busuioc
- 50 ml ulei măsline
- oțet balsamic sau suc de lămâie
- sare
- piper măcinat după gust
Modalitate de preparare:
- Spălați conopida, rupeți-o în buchețele și gătiți-o în apă fiartă pentru 3-4 minute sau la abur.
- Feliați ardeii cât mai subțire, tocați măslinele kalamata, la fel și pe cele verzi.
- Tocați anghinarea în bucăți mari.
- Tocați fileul de anșoa, pătrunjelul și busuiocul.
- Plasați conopida într-un bol pentru salată.
- Adăugați restul ingredientelor pregătite.
- Amestecați uleiul de măsline cu oțet sau lămâie, sare și piper după gust.
- Stropiți salata cu acest dressing și serviți.
Facebook Comments
Adaugă comentariu