- Curățați avocado și scoateți sâmburele. Tocați cresonul.
- Într-un bol puneți 2-3 linguri cu făină albă.
- Treceți creveții prin făină pentru a fi acoperiți în întregime.
- Preparați sosul amestecând într-un vas maioneza, ketchupul, sosul Worcestershire și whiskey.
- Tăiați lămâia în două și stoarceți zeama de la jumătate din aceasta în vasul cu sos.
- Cealaltă jumătate, tăiați-o feliuțe subțiri.
- Adăugați un praf de sare și piper, apoi amestecați pentru a combina toate ingredientele.
- Potriviți gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie după preferință.
- Plasați o tigaie pe foc și adăugați 2 linguri cu ulei de măsline.
- Zdrobiți cățeii de usturoi și adăugați-i în tigaie.
- Aruncați creveții trecuți prin făină.
- Întoarceți-i pentru a-i găti uniform.
- Adăugați un praf de sare, piper și boiaua de ardei.
- Mențineți creveții pe foc pentru 3-4 minute până devin crocanți.
- Puneți jumătațile de avocado în farfurii și distribuiți uniform cresonul, peste avocado.
- Așezați creveții lângă și stropiți cu sos bucățile de avocado.
- Stropiți totul cu ulei de măsline și serviți cu felii de lămâie.
Credit Fot: 123RF
Poza principala
- 1 avocado
- 1 casoletă creson
- făină
- 200 g creveți mari, prefierți
- ulei de măsline
- 2 căței usturoi
- 1 linguriță boia ardei
- ulei de măsline
Pentru sos:
- 4 linguri maioneză
- 1 lingură ketchup
- 1 linguriță sos Worcestershire
- 1 linguriță whiskey
- 1 lămâie
- sare
- piper măcinat
O cină pe bază de fructe de mare, o alegere rapidă și extrem de gustoasă.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu