1.Curăţă salata și spal-o sub jet de apă rece. Zvânt-o cu un șervet de hârtie și rupe-o într-un castron. Taie roșiile în cuburi și adaugă-le în salată.
2.Încinge untul într-o tigaie adâncă și adaugă creveţii (proaspeţi sau congelaţi). Presară oregano și cimbrișor, sare și piper după gust și lasă-i pe foc 4-5 minute, până ce creveţii capătă culoarea rozalie.
3.Pentru sos, amestecă muștarul cu sucul de limetă, roșiile uscate și pătrunjelul tocate fi n. Lasă-l cinci minute ca să se întrepătrundă aromele și toarnă-l peste salata din castron.
4.Adaugă creveţii calzi și sosul de unt, parmezan după gust și amestecă ușor. Lasă câteva minute, apoi servește-o celor dragi. Merge de minune lângă un pahar cu bere rece sau vin alb.
Sugestie : Dacă vrei creveţi îmbătaţi, pune-i înainte de a-i găti, pentru o oră, într-o marinată preparată din 100 ml de vin alb sec şi două linguri cu brandy.
400 g creveţi
2 linguri cu unt
2 roşii
1/2 salată
oregano
cimbrișor
parmezan
sare
piper
Pentru sos
2 linguriţe cu muştar
4 linguri cu suc de limetă (lime)
2 linguri cu roşii uscate
pătrunjel
Adaugă comentariu