Vara asta se poartă salatele cât mai sățioase.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g cușcuș
- 250 g năut (la conservă)
- 4 roșii mici
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- 200 g chorizo
- sare
Pentru vinegretă:
- 4 linguri ulei măsline
- 1 lingură oțet din vin roșu
- 2-3 linguri zeamă lămâie
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță boia dulce
- 1 cățel de usturoi
Modalitate de preparare:
- Aduceți în punctul de fierbere un vas cu 250 ml apă.
- Când aceasta începe să clocotească, luați de pe foc și adăugați cușcușul împreună cu 1 linguriță de sare.
- Lăsați-l deoparte să se înmoaie pentru 20 de minute.
- Scurgeți năutul și clătiți-l sub jet de apă rece.
- Tăiați roșiile în cuburi și ceapa rondele subțiri.
- Amestecați ingredientele pentru vinegretă și adăugați pătrunjelul tocat mărunt.
- Amestecați vinegreta cu cușcușul, roșiilea, ceapa verde și năutul.
- Trageți cârnatul chorizo la tigaie și feliați-l subțire.
- Serviți salata imediat după preparare.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu