Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată de cușcuș cu năut
Aperitive, salate, sosuri

Salată de cușcuș cu năut

Vara asta se poartă salatele cât mai sățioase.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g cușcuș
  • 250 g năut (la conservă)
  • 4 roșii mici
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 g chorizo
  • sare

Pentru vinegretă:

  1. 4 linguri ulei măsline
  2. 1 lingură oțet din vin roșu
  3. 2-3 linguri zeamă lămâie
  4. sare
  5. piper măcinat
  6. 1 linguriță boia dulce
  7. 1 cățel de usturoi

Modalitate de preparare:

  1. Aduceți în punctul de fierbere un vas cu 250 ml apă.
  2. Când aceasta începe să clocotească, luați de pe foc și adăugați cușcușul  împreună cu 1 linguriță de sare.
  3. Lăsați-l deoparte să se înmoaie pentru 20 de minute.
  4. Scurgeți năutul și clătiți-l sub jet de apă rece.
  5. Tăiați roșiile în cuburi și ceapa rondele subțiri.
  6. Amestecați ingredientele pentru vinegretă și adăugați  pătrunjelul tocat mărunt.
  7. Amestecați vinegreta cu cușcușul, roșiilea, ceapa verde și năutul.
  8. Trageți cârnatul chorizo la tigaie și feliați-l subțire.
  9. Serviți salata imediat după preparare.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.