Preincalziti cuptorul la 200 de grade si ungeti cu unt o tava maricica.
Cuscus: Aduceti apa, sarea si uleiul la fierbere intr-o oala mai mare si adaugati cuscusul. Acoperiti si fierbeti la foc mic pana este aproape gata. Adaugati untul si amestecati cu o furculita, ca sa se umfle intreaga compozitie. Inchideti focul si lasati oala acoperita.
Dovleacul si branza feta: Intre timp, puneti dovleacul si ceapa in tava pregatita la inceput. Asezonati cu sare, piper, rozmarin si ulei si dati la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se rumeneste dovleacul.
Adaugati dovleacul, ceapa si branza feta peste cuscus, amestecati si potriviti de sare si piper. Mai adaugati ulei de masline, daca este nevoie. Serviti cu rucola.
Cuscus:
450 ml apa
5 g sare
15 ml ulei de masline
500 g cuscus
15 g unt
Dovleac si branza feta:
600 g dovleac, taiat
1 ceapa mare, taiata
sare si piper negru proaspat macinat
15 g rozmarin proaspat, taiat
60 ml ulei de masline
100 g branza feta, cubulete
rucola
Adaugă comentariu