1. Spală dovleceii în coajă și șterge-i cu un prosop de hârtie sau bumbac. Taie pe lungime în felii cât mai subțiri și rumenește-le pe un grătar încins sau într-o tigaie nonaderentă, neunse.
2. Taie ardeiul gras felii subțiri, ceapa în opt bucăți, feliază usturoiul și ardeiul iute. Pune toate legumele, sarea, piperul boabe și măcinat, semințele de muștar înt-un castron, stropește cu sucul de la o lămâie și una-două linguri cu ulei.
3. Dacă amestecul nu e suficient de acrișor, mai adaugă suc de lămâie.
4. Amestecă ușor și pune salata de dovlecei murati într-un borcan sterilizat. Toarnă ulei deasupra cât să acoperi amestecul.
5. Sigilează borcanul și pune-l în frigider pentru 2-3 zile. Servește salata de dovlecei cu pâine de casă.
credit foto: Photoland/Profimedia
500 g dovlecei
2-3 căței de usturoi
suc de lămâie
6 boabe de piper
½ ardei gras roșu
1 ceapă
1 ardei iute
1 linguriță cu boabe de muștar
ulei de măsline
piper măcinat mare
sare
Adaugă comentariu