1. Imprastie sare pe un grill si infierbant-l puternic.
2. Gratineaza feliile de dovlecei pe ambele parti.
3. Pune uleiul de masline si sucul de lamaie intr-un castron mare si adauga feliile de dovlecei, amestecand cat sunt inca fierbinti. Asezoneaza salata de dovlecei cu sare si piper si adauga frunzele de menta. Salata de dovlecei se serveste la temperatura camerei dupa o ora.
Daca la sfarsit constatati ca va mai raman dovlecei puteti incerca si savuroasa reteta cu salata de dovlecei cu pui.
Poza principala
1kg de dovlecei, spalati si taiati rondele
Sare
Pentru dressing:
4 linguri de ulei de masline
4 linguri de suc proaspat de lamaie
Sare de mare si piper negru proaspat
Iata o salata de dovlecei care poate fi acompaniata de pui sau peste la gratar. Iti recomandam sa o servesti in aceeasi zi in care ai preparat-o intrucat pastratul la frigider ii altereaza savoarea.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu