Aperitive, salate, sosuri

Salată de fasole cu afumătură

1. Spală boabele de fasole, pune apă peste ele și lasă să se umfle (circa 3 ore). Pune la fiert până se înmoaie. 

2. În același timp, fierbe limba afumată. Scoate carnea, ține-o în apă rece, apoi îndepărtează pielea. 

3. După ce s-a fiert, ține fasolea sub jet de apă rece.

4. Curăță și toacă ceapa. Încinge uleiul într-o tigaie, călește ceapa până se aurește, adaugă boia și lasă să devină arămie. 

5. Adaugă peste fasole ceapa călită, sare, piper și stropește cu oțet.

6. Spală ardeiul și taie-l fâșii. Taie limba (după ce s-a răcit) în fâșii. Pune aceste ingrediente peste fasole. Adaugă usturoi pisat după preferință.

7. Lasă salata o oră să se întrepătrundă aromele apoi serveste. 

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Stiai? Acest preparat, în varianta cu carne de vită, este specific țărilor arabe, unde fasolea boabe este la mare preț. Grecii au preluat rețeta și au adăugat oțet și năut.

 

Limba de vita cu sos de mustar si salata de pepene galben

Poza principala

salata_mica.jpg

250 g fasole boabe

200 g limbă afumată (vită sau porc) 

4 linguri ulei de măsline 

200 g ceapă 

1 ardei gras roșu

1 salată verde

1 linguriță boia

1-2 căței usturoi

oțet, sare, piper

 

Limbă cu sos de smântână

O rețetă ușor de pregătit și delicioasă, salata de fasole cu afumătură ca deveni preferata casei.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE