1. Spală boabele de fasole, pune apă peste ele și lasă să se umfle (circa 3 ore). Pune la fiert până se înmoaie.
2. În același timp, fierbe limba afumată. Scoate carnea, ține-o în apă rece, apoi îndepărtează pielea.
3. După ce s-a fiert, ține fasolea sub jet de apă rece.
4. Curăță și toacă ceapa. Încinge uleiul într-o tigaie, călește ceapa până se aurește, adaugă boia și lasă să devină arămie.
5. Adaugă peste fasole ceapa călită, sare, piper și stropește cu oțet.
6. Spală ardeiul și taie-l fâșii. Taie limba (după ce s-a răcit) în fâșii. Pune aceste ingrediente peste fasole. Adaugă usturoi pisat după preferință.
7. Lasă salata o oră să se întrepătrundă aromele apoi serveste.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
Stiai? Acest preparat, în varianta cu carne de vită, este specific țărilor arabe, unde fasolea boabe este la mare preț. Grecii au preluat rețeta și au adăugat oțet și năut.
250 g fasole boabe
200 g limbă afumată (vită sau porc)
4 linguri ulei de măsline
200 g ceapă
1 ardei gras roșu
1 salată verde
1 linguriță boia
1-2 căței usturoi
oțet, sare, piper
Adaugă comentariu