1.Pune fasolea decongelată în uleiul în care ai rumenit o ceapă mică tocată mărunt.
2.Stropește cu apă din când ân când, până fasolea se înmoaie.
3.Între timp, freacă usturoiul pisat cu sare și puțin ulei până devine ca o maioneză. Toarnă, după gust, zeamă de lămâie sau puțin oțet.
4.Pune fasolea într-un castron și deasupra maioneza de usturoi. Amestecă cu grijă să nu zdrobești păstăile.
5.Presară mărar verde tocat deasupra și servește salata de fasole verde cu usturoi și mărar alături de pâine de casă sau mămăligă rece.
Sugestie. Dacă folosești fasole la borcan, alege soiul fideluță. Este mult mai fragedă și nu are ațe. În acest caz, strecoară fasolea și pune-o direct în castron. Nu mai trebuie decât să-i pui maioneza de usturoi șă mărarul.
400 g fasole verde congelată
3-4 căței de ustuoi
1 ceapă mică
mărar verde
zeamă de lămâie/oțet
ulei
sare
Adaugă comentariu