1. Se alege salata, se spală şi se scurge. Boabele de struguri se spală cu apă călduţă şi se usucă bine.
2. Se curăţă ceapa şi se mărunţeşte, la fel şi nucile, însă nu foarte mărunt.
3. Se prepară un sos (dressing) din oţet, muştar, haşmă, sare, piper şi ulei.
4. Boabele de struguri se taie în jumătate şi se scot sâmburii, după care se aşează într-un bol de salată, împreună cu fetica şi nucile.
5. Se amestecă bine toate ingredientele cu sosul preparat.
Sursa: Cultura vitei-de-vie in gospodarie, Editura Casa
Sfat. Ceapa franţuzească se poate înlocui cu ceapă albă sau roşie, însă din ceapa roşie se va folosi mai puţină, deoarece are gustul mai intens.
150 g de fetică sau salata mielului
100 g struguri negri
100 g struguri albi
1 ceapă franţuzească (haşmă)
30 g de nuci
2 linguri oţet cu vin roşu
1 linguriţă cu muştar
3 linguri ulei cu măsline
sare
piper
Adaugă comentariu