Pregătește o salată de fructe diferită, servită cu cremă de mascarpone și pișcoturi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 200 g afine
- 200 g mure
- 200 g fragi/ capșuni
- 200 g coacăze roșii
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 linguri suc proaspăt limetă
- 4 linguri zahăr pudră
- 10 pișcoturi
- 200 g brânză mascarpone
- 2 linguri lapte
- 2 linguri suc de portocale
- 1 linguriță zahăr brun
- zahăr pudră
- câteva frunze de mentă pentru ornat
Modalitate de preparare:
- Spălați fructele de pădure și lăsați-le într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
- Plasați toate fructele într-un bol.
- Într-un castron combinați sucul de lamâie, cel de limetă și zahărul pudră.
- Turnați amestecul peste fructe și amestecați.
- Fărâmițați pișcoturile într-un tocător sau într-o pungă bine sigilată.
- Luați câte un bol și adăugați firimiturile de pișcoturi.
- Completați cu salată de fructe.
- Pregătiți crema de mascarpone cu mixerul împreună cu laptele, sucul de portocale și zahărul brun.
- Adăugați câte 1 lingură de cremă lângă fructe, pudrați cu zahăr pudră și decorați cu frunze de mentă.
- Puteți servi salata de fructe fără cremă de mascarpone.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu